ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεθυμαίνει η οργή της Ίρμα, μεγάλη συνολικά η καταστροφή

Καταστροφές Ίρμα

Πάνω από τη δυτική ακτή της πολιτείας της Φλόριντα επελαύνει ο κυκλώνας Ίρμα. Στη Φλόριντα φαίνεται πως ξεθυμαίνει η οργή του τέρατος του καιρού. Σήμερα το φαινόμενο υποβαθμίσθηκε στην κατηγορία 1.

Ο κυκλώνας μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα. Ωστόσο, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, ο κυκλώνας παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Οι άνεμοι αγγίζουν τα 140χλμ/ώρα

Οι ΗΠΑ έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής, εξαιτίας του σαρωτικού περάσματος του Ίρμα.

«ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε με κεφαλαία γράμματα στο τελευταίο δελτίο του NHC, που προβλέπει το ύψος του νερού να ανέλθει σε 3,5 έως 5 μέτρα στην περιοχή.

Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο της απότομης και μεγάλης ανόδου της στάθμης των υδάτων εξαιτίας του κυκλώνα.

Στο πέρασμα του Ίρμα περιοχή με μεγάλες ελληνικές παροικίες

Το Τάρπον Σπρινγκς είναι μια παραθαλάσσια πόλη 25.000 περίπου κατοίκων στην Δυτική ακτή της Φλόριντα, η πλειονότητα των οποίων είναι Ελληνικής καταγωγής. Ο κυκλώνας Ίρμα έπληξε πρώτα τα Φλόριντα Κις και το Μαϊάμι στα νότια της πολιτείας, έχοντας προηγουμένως αφήσει δεκάδες νεκρούς στην Καραϊβική.

Θύματα μετρά η Φλόριντα από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα

Στο νότιο και δυτικό τμήμα της πολιτείας, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που φαίνεται πως προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

(Visited 7 times, 1 visits today)