ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΟΣΜΟΣ

Μπήκαμε στην εποχή Ντόναλντ Τραμπ

Μετά την χθεσινή ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, τις διαδηλώσεις κατά του νέου προέδρου και τις συγκρίσεις με τον προκάτοχο του Μπάρακ Ομπάμα στο παραμικρό… που μπορεί να σχολιασθεί, μπήκαμε σε μια νέα εποχή. Την εποχή Ντόναλντ Τραμπ.

Πρώτα η Αμερική, είναι τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως οι αποφάσεις του θα επηρεάσουν όλο τον πλανήτη. Από την πρώτη μέρα.

Το πρώτο και σημαντικότερο που το λένε και οι άνθρωποι γύρω του, οι πιο στενοί του συνεργάτες, είναι ότι είναι απρόβλεπτος και με χαρακτήρα που δε θέλει και πολύ για να χάσει τον έλεγχο. Και με βάση τα λόγια του που σίγουρα δείχνουν έντονα στοιχεία πατριωτισμού το πως θα απαντήσει σε προκλήσεις είναι ένα ερωτηματικό.

Μέχρι σήμερα φυλούσαμε τα σύνορα άλλων χωρών, χωρίς να προστατεύουμε τα δικά μας. Σήμερα κάνουμε μία νέα συμφωνία. Η Αμερική πάνω απ’ όλα

Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, η Αμερική είναι ασταμάτητη

Ο κάθε πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα χωρίς να πάρει τη γνώμη κανενός να κάνει χρήση πυρηνικών. Και αμέσως μετά την ορκωμοσία έγινε η παράδοση της «βαλίτσας» με τους κωδικούς… Θα δείξει ο Τραμπ την εγκράτεια του Ομπάμα; Θα χρησιμοποιήσει το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του ως μπλόφα και απειλή για τους αντιπάλους του; Η δήλωση πάντως σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος είναι πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να εξαφανιστεί.

Όσον αφορά τις πρώτες κινήσεις του ως πρόεδρος μια λέξη μπορεί να τις χαρακτηρίσει: Εσωστρέφεια.

Obamacare

Το καμάρι του απερχόμενου προέδρου, το περιβόητο σύστημα υγείας για το οποίο πάλεψε για 2 θητείες να δημιουργήσει έλαβε ήδη τέλος. Με μια υπογραφή και απλά… καταργήθηκε. Ο Τραμπ ήταν κατά του συγκεκριμένου μέτρου και θέλει να φτιάξει ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα καλύπτει όλους τους πολίτες των ΗΠΑ και θα έχει και χαμηλότερο κόστος σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

Συμφωνία TPP

Η σύμπραξη του Ειρηνικού TPP όπου προωθεί το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ 12 κρατών θα καταργηθεί άμεσα (με την απόσυρση των ΗΠΑ).

Το σύνθημα του Τραμπ είναι «Αγοράζουμε Αμερικανικά προϊόντα – Δημιουργούμε και δίνουμε δουλειές σε Αμερικανούς». Τέτοιου είδους συμφωνίες δεν προωθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Αντιπυραυλική άμυνα

Θα δημιουργηθεί νέα καλύτερη αντιπυραυλική άμυνα για να αποφευχθεί μια πιθανή επίθεση από κράτη όπως η Βόρεια Κορέα.

Πως επηρεάζουν όλα αυτά τον υπόλοιπο κόσμο

Το σίγουρο είναι πως η εσωστρέφεια θα επηρεάσει αρνητικά όλους όσου θέλουν να έχουν εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά και όσους επηρεάζονται άμεσα από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Όποιος θέλει ή στηρίζεται από το να πουλάει προϊόντα στην αγορά των ΗΠΑ σίγουρα θα προβληματίζεται… όπως επίσης και όποιος στηρίζεται και χρειάζεται την υποστήριξη των ΗΠΑ σε θέματα γεωπολιτικά και στρατιωτικά ενδεχομένως να βρεθεί ζημιωμένος.

(Visited 1 times, 1 visits today)