ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΟΣΜΟΣ

Αποσταθεροποιείται ο Λίβανος μετά την παραίτηση Χαρίρι

Λίβανος

Επικίνδυνα αποσταθεροποιείται πλέον ο Λίβανος, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, μετά από αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του.

Σαουδική Αραβία: Επικίνδυνος ο Λίβανος

Σήμερα, η Σαουδική Αραβία κάλεσε τους υπηκόους της που βρίσκονται στον Λίβανο να φύγουν «το συντομότερο δυνατόν» από τη χώρα. «Λόγω των συνθηκών στη Δημοκρατία του Λιβάνου, το βασίλειο (σ.σ. της Σ. Αραβίας) ζητά από τους πολίτες του που επισκέπτονται ή διαμένουν στη χώρα αυτή να φύγουν όσο το δυνατόν συντομότερα» μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA επικαλούμενο μια επίσημη πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο αξιωματούχος αυτός έκανε επίσης έκκληση στους Σαουδάραβες να μην πάνε στον Λίβανο, κάνοντας λόγο για «την κατάσταση» σε αυτή τη χώρα, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Και το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ έδωσε εντολή σήμερα στους υπηκόους του εμιράτου να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kuna.

Ο Πατριάρχης του Λιβάνου διαμεσολαβητής με τη Σαουδική Αραβία

Ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών του Λιβάνου θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία την επόμενη εβδομάδα και έλαβε «θετική απάντηση» από Σαουδάραβες αξιωματούχους για την πιθανότητα να συναντηθεί με τον Σαάντ Χαρίρι, τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον εκπρόσωπό του.

Ο επικεφαλής της Μαρωνιτικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Μπεσάρα Μπούτρος Αλ Ράι, θα μεταφέρει στο Ριάντ το μήνυμα ότι «ο Λίβανος δεν μπορεί να αντέξει μια σύρραξη», είπε ο εκπρόσωπος Ουάλιντ Γκαγιάντ. Έχει συμφωνηθεί κατ’ αρχήν μια συνάντηση μεταξύ του Αλ Ράι και του Χαρίρι, πρόσθεσε.

Δύο υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχου του Λιβάνου άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι η Σαουδική Αραβία κρατά τον Χαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά το περασμένο Σάββατο, ενώ βρισκόταν στο Ριάντ.

(Visited 3 times, 1 visits today)