ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν – Ιράκ: Σεισμός 7,3 ρίχτερ σκότωσε 160 ανθρώπους

Σεισμός Ιράν

Σεισμός των 7,3 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στα σύνορα του Ιράκ και του Ιράν την Κυριακή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ, με απολογισμό 164 νεκρούς και πάνω από 1.600 τραυματίες στην επικράτεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές.

Στα σύνορα Ιράν – Ιράκ ο σεισμός, αναμένονται κι άλλα θύματα

Σύμφωνα με το Reuters, ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο καθώς απομακρυσμένες περιοχές της χώρας παραμένουν απροσπέλαστες για τα συνεργεία διάσωσης.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές επαρχίες στο Ιράν αλλά αυτή που επλήγη περισσότερο ήταν η επαρχία Κερμανσάχ, η οποία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος.

Περίπου εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία κομητεία της Κερμανσάχ. Το κύριο νοσοκομείο της περιοχής υπέστη σοβαρές ζημιές και δεν μπορούσε να υποδεχθεί εκατοντάδες τραυματίες που μεταφέρονταν εκεί.

Στο Ιράκ σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και πάνω από πενήντα τραυματίστηκαν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στη Βαγδάτη, όπου πολλοί πολίτες βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους που κλυδωνίζονταν από τη δόνηση.

«Καθόμουν με τα παιδιά μου στο τραπέζι και ξαφνικά το σπίτι άρχισε να χορεύει» περιέγραψε στο Reuters η Ματζίντα Αμίρ, που έτρεξε έξω με τα τρία παιδιά της. «Στην αρχή νόμισα πως ήταν βόμβα, αλλά μετά άκουσα όλο τον κόσμο να φωνάζει ‘σεισμός!’»

Σε πολλές πόλεις σε Ιράν και Ιράκ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε ενώ ο φόβος των μετασεισμών κράτησε χιλιάδες ανθρώπους σε δρόμους και πάρκα μέσα στο κρύο.

Το Σεισμολογικό Κέντρο του Ιράν κατέγραψε πάνω από 50 μετασεισμούς και εκτίμησε πως αναμένονται κι άλλοι ενώ, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι χρειάζονταν στέγη.

(Visited 5 times, 1 visits today)