ΓΕΥΣΕΙΣ

Αυγά «σύννεφο» – Η νέα μανία των food bloggers!

Η νέα τρέλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τους τρόπους σερβιρίσματος των αυγών λέγεται cloud egg και είναι απλή και ιδιοφυής

Εσείς πως προτιμάτε τα αυγά σας; Μάτια με τραγανό μπέικον, scrambled eggs ή ομελέτα; Όπως και να τα ετοιμάζατε μέχρι σήμερα, η νέα τάση της γαστρονομικής – «ινσταγκραμικής» παρασκευής αυγών λέγεται egg-cloud και αν κρίνουμε από το χαμό στα social media, θα πάει το αυγό σύννεφο.

Πως να τα φτιάξετε

  • Διαχωρίστε τον κρόκο από το αυγό
  • Χτυπήστε το ασπράδι προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι ώσπου να γίνει μια αφράτη μαρέγκα που στέκεται.
  • Στο σημείο αυτό μπορεί να προσθέστε τα υλικά που θέλετε στα ασπράδια σας. Καλό είναι να μην τα παραφορτώσετε, προκειμένου να διατηρήσουν τον όγκο και την αέρινη υφή τους. Γενικά, τυρί κρέμα, τα αγαπημένα σας μυρωδικά ή/και κυβάκια ζαμπόν και μπέικον είναι ιδανικές επιλογές.
  • Στρώστε τη μαρέγκα δίνοντας σχήμα σύννεφου σε ταψάκι, φροντίζοντας να διαμορφώσετε μια κοιλότητα στο κέντρο όπου θα μπει το αυγό.
  • Βάλτε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC και ψήστε για 8-10 λεπτά. Γενικά το μυστικό είναι να έχετε δυνατή φωτιά ώστε να ψηθεί γρήγορα το ασπράδι, αλλά να παραμείνει όσο γίνεται πιο λευκό.
  • Ανοίξτε το φούρνο και προσθέστε στο κέντρο των «σύννεφων» από ένα κρόκο. Συνεχίστε το ψήσιμο για ελάχιστα λεπτά ακόμη να ψηθεί και ο κρόκος.

 

(Visited 27 times, 1 visits today)