ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπερα Kunqu της Σαγκάης- Ο Μύθος του Λευκού Φιδιού

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τον Θίασο της Όπερας Κουν (Kunqu) της Σαγκάης πρώτη φορά στην Ελλάδα για δυο μοναδικές παραστάσεις.

Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες της Κίνας ζωντανεύουν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσα από το είδος της παραδοσιακής μορφής Όπερας Κουν η οποία, συνδυάζει στοιχεία θεάτρου, όπερας, χορού, ποίησης και μουσικής με φαντασμαγορικά κουστούμια δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα.

Δυο βραδιές που θα μας ταξιδέψουν στην Κινεζική παράδοση και μυθολογία, με όχημα μια τέχνη που ξεπερνά μισή χιλιετία ιστορίας και εξέλιξης και έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως αριστούργημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Masterpiece of Oral & Intangible Heritage of Humanity).

Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, και τελούν υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του κινεζικού Υπουργείου Πολιτισμού

Ο Μύθος του Λευκού Φιδιού
Ένας κλασικός Κινέζικος μύθος μεταμόρφωσης, με θεότητες, δαίμονες και θνητούς να παλεύουν γύρω από το δίπολο αγάπης και πρέπει.
Ένας ισχυρός δαίμονας – λευκό φίδι μεταμορφώνεται σε μια όμορφη γυναίκα η οποία γνωρίζει τελικά την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο του θνητού, Xu Xian, στη Broken Bridge στη Δυτική Λίμνη στο Hangzhou και τον παντρεύεται. Στην αγάπη τους παρεμβαίνει ο μοναχός Fa Hai και αποκαλύπτει στον άντρα της την πραγματική μορφή της. Ωστόσο τα συναισθήματα του Xu Xian για την γυναίκα του δεν αλλάζουν και η αγάπη τους νικά τα εμπόδια.

Ηθοποιοί:
Bai Suzhen:Gu Haohao, Luo Chenxue , Qian Yuting
Xu Xian: Li An
Xiao Qing: Ni Hong, Zhao Wenying
Fa Hai: Liao Bin

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ
Στα κινεζικά με ελληνικούς υπότιτλους

Ηλεκτρονική Προκράτηση: https://www.eventora.com/el/Events/snfcc-Opera-Kunqu-1

Shanghai Kunqu Opera Troupe
Ο θίασος Shanghai Kunqu Opera Troupe (SKOT) με έτος ίδρυσης το 1978, αποτελεί εθνικό φορέα προώθησης της Όπερας Κουν , και τελεί υπό την διεύθυνση της Gu Haohao, ενώ ο πρώτος της πρόεδρος ήταν ο Kunqu Maestro, Yu Zhenfei.

Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών οι οποίοι είναι κάτοχοι διεθνών και εθνικών διακρίσεων , με επιτυχημένη πορεία σε θεατρικούς διαγωνισμούς (China Art Festival, Shanghai Magnolia Drama contest, China Kunqu Festival κα). Το Shanghai Kunqu Opera έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας, σύμφωνα με το οποίο ο θίασος αποτελεί ένα «θεατρικό φορέαμε πρωταγωνιστές, ρεπερτόρια και παραστάσεις υψηλής ποιότητας».
Δωρεάν είσοδος

(Visited 8 times, 1 visits today)